Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της  Ραδιοερασιτεχνικής Λέσχης Μακεδονίας   SZ2M

http://www.hitwebcounter.com/freecounterfeatures.php
M.A.R.C. Counter

ΓΕΝΙΚΑ

Συνάδελφοι Έφεδροι, δια της παρούσης επιθυμούμε να σας κατατοπίσουμε πλήρως για το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες του Π.Σ.Α.Α. «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010». Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχουν απορίες, ερωτήσεις, κλπ, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο διοργάνωσης Αντιπρόεδρο Έφ. ΛΧΙΑ (ΚΔ) Ανανιάδη Βασίλειο (τηλ: 6932383964), ή με τον Πρόεδρο της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Έφ. ΛΓΟ (ΠΖ) Σιδηρόπουλο Ιωάννη (τηλ: 6944756661). Ειδικά οι Έφεδροι που θα έλθουν από απομακρυσμένες γωνιές της Ελλάδας (Τρίπολη, Ξάνθη, Ιωάννινα, Κύπρο, κλπ) παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας για να οργανωθεί η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο ή τους σταθμούς ΚΤΕΛ και ΟΣΕ προς την κατασκήνωση και αντίστροφα, και να μας γνωστοποιήσουν τις πιθανές ώρες άφιξής τους.

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Η κατάταξη των συμμετεχόντων θα γίνει από τη 12:00 της Παρασκευής 05/03/2010 μέχρι την 24:00 το ίδιο βράδυ. Αν λόγω ανωτέρας βίας κάποια ομάδα αργήσει ή αν εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα αργήσει, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε έγκαιρα.

ΕΝΑΡΞΗ-ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΣΚΕΛΟΣ

Το πρωί της 06/03/2010, ημέρα Σάββατο και περί ώρα 08:00, μετά από ένα σύντομο πρωινό γεύμα (Δ/Μ Λ.ΕΦ.Ε.Δ.), θα γίνει η έναρξη του Π.Σ.Α.Α. «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010». Περί την 18:00 της ίδιας ημέρας θα ολοκληρωθεί το ημερήσιο σκέλος κατά το οποίο όλες οι περίπολοι θα συγκεντρώσουν πόντους, ώστε να προχωρήσουν στο δεύτερο σκέλος. Τα αντικείμενα του πρώτου σκέλους θα ποικίλλουν, όπως:

Και άλλα.

Για ευνόητους λόγους δεν πρόκειται να ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα, αλλά η προετοιμασία στα παραπάνω αντικείμενα θα είναι καθοριστική για τη βαθμολογία των ομάδων, αξίζει δε να σημειωθεί ότι όλα προϋποθέτουν στρατιωτική παιδεία. Το σύστημα αξιολόγησης θα είναι τέτοιο ώστε να επιβραβεύεται η ομαδικότητα, η πρωτοβουλία, η προσαρμοστικότητα, η ανταπόκριση, οι γνώσεις και η στρατιωτική πειθαρχία και εμφάνιση.

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ – ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Με το τέλος του πρώτου σκέλους οι ομάδες θα συγκεντρωθούν σε χώρο της κατασκήνωσης όπου θα χορηγηθεί τροφή ανά περίπολο (Δ.Μ. Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) και θα μπορούν οι συμμετέχοντες να ξεκουραστούν μέχρι να ξεκινήσει και το δεύτερο σκέλος. Για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να ανακοινωθεί εκ των προτέρων η διάρκεια του χρόνου ανάπαυσης, επιδίωξη της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. όμως είναι να ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Υπολογίζεται η έναρξη του δεύτερου σκέλους στις 21:00 περίπου.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ ΣΚΕΛΟΣ

Τα περίπολα θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα για συγκεκριμένο σημείο, διαφορετικό για το καθένα,με αποστολή να οργανώσουν παρατηρητήριο εντός του εχθρικού εδάφους με σκοπό την παρατήρηση και καταγραφή κινήσεων του εχθρού.

Ενημέρωση-εκπαίδευση για την τεχνική κατασκευής τακτική λειτουργία Θ.Π. Θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή πριν την έναρξη του νυκτερινού σκέλους.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ – ΔΕΞΙΩΣΗ

Την 09:00 της 07/03/2010, ημέρα Κυριακή, θα τελειώσει ο Αγώνας-Άσκηση. Με τον τερματισμό θα χορηγηθεί πρωινό (Δ/Μ Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) και θα υπάρχει δυνατότητα για ολιγόωρη ανάπαυση μέχρι να εξαχθεί και η τελική βαθμολογία. Στις 11:00 θα γίνει η τελετή απονομής και θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση.

AIRSOFT

Σήμερα, χάρη στην τεχνολογία, υπάρχει η δυνατότητα για μια καλύτερη και πιο αληθοφανή εκπαίδευση, γι’ αυτό σας ενημερώνουμε ότι η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. διαθέτει πλέον απομιμήσεις όπλων τύπου Airsoft,όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν τελευταία για εκπαίδευση πολλές μονάδες στο εξωτερικό. Κάποια χαρακτηριστικά τους είναι:

Είναι ηλεκτροκίνητα.

Είναι ακριβή αντίγραφα των πραγματικών, βοηθώντας έτσι την εκπαίδευση σε τεχνικές αλλαγής γεμιστήρα, σκόπευσης, κρατήματος, αλλά και της τοποθέτησης διαφόρων παρελκομένων σε αυτά.

Έχουν χαμηλή ταχύτητα εξόδου της βολίδας (σε FPS – feet per second), καθιστώντας τα ακίνδυνα εφόσον ληφθούν και τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα (υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών γυαλιών). Στην πραγματικότητα τα FPS είναι τόσο χαμηλά ώστε τα airsoft να μην μπορούν να χαρακτηριστούν ούτε ως αεροβόλα και δίνουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να υπάρχει διπλή αντίδραση και πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση.

Σας ενημερώνουμε ότι η Λ.ΕΦ.Ε.Δ., αναγνωρίζοντας την αξία αυτών των υλικών, οργάνωσε με εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας το πρώτο, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, Airsoft Club, ενημερώνοντας με πλήρη στοιχεία το Τμήμα Όπλων και Εκρηκτικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προάγοντας έτσι το συγκεκριμένο άθλημα. Σε πολλά ΣΤΕΚ θα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης Airsoft.

ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το αντίτιμο συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 25€ κατ’ άτομο και θα πρέπει να καταβληθεί την ημέρα κατάταξης το αργότερο.

ΟΜΑΔΕΣ-ΠΕΡΙΠΟΛΟΙ

Οι ομάδες θα είναι τετραμελείς και δεν θα υπερβαίνουν τις τριάντα σε αριθμό. Για το λόγο αυτό, καθώς υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή, παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την έγκαιρη αποστολή σχετικής αιτήσεως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΥΛΙΚΑ-ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

Η ενδυμασία θα είναι αυτή του Ελληνικού Στρατού. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για τη στολή εκστρατείας χρωματισμοί που δεν συναντώνται στον Ε.Σ., εκτός αν αποδεδειγμένα ο φέρων άλλη στολή την έφερε και στη μονάδα που υπηρετούσε (π.χ. Woodland στις Ο.Υ.Κ.). Αυτό δεν ισχύει για το βαρύ ρουχισμό, καθώς οι προσφερόμενες στο εμπόριο λύσεις είναι σχετικά περιορισμένες. Ως προς την υπόδηση, για λόγους ασφαλείας, απαγορεύονται τα υποδήματα που δεν καλύπτουν τον αστράγαλο. Κατά τη διεξαγωγή του αγώνα-άσκησης επιτρέπονται όλα τα καλύμματα κεφαλής, αλλά κατά την απονομή, τη δεξίωση και την περιήγηση καλό είναι να προσεχθεί η εμφάνιση με πιο επίσημο κάλυμμα, όπως μπερέ ή καπέλο λέσχης.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα-άσκησης το ελάχιστο βάρος του φόρτου κατ’ άτομο ορίζεται σε 10 κιλά και θα φέρεται επί εξαρτήσεως οποιουδήποτε τύπου ή σε σακίδιο πλάτης, το οποίο ο κάθε συμμετέχων θα πρέπει να μεριμνήσει να διαθέτει, διαφορετικά θα χορηγηθεί από τους διοργανωτές σακίδιο γεμάτο πέτρες. Το βάρος του φόρτου θα ελέγχεται ανά ΣΤΕΚ με καντάρι. Bergen δεν απαιτείται για το ημερήσιο σκέλος αλλά είναι απαραίτητο για το νυχτερινό ,οι ομάδες να έχετε υπνόσακο και υπόθεμα για την πιο άνετη διαμονή σας .

Σας επισημαίνουμε ότι την περίοδο διεξαγωγής του αγώνα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οπότε τα δεύτερα άρβυλα, τουλάχιστον δεύτερη στολή, εσώρουχα και βαρύς ρουχισμός είναι αναγκαία. Καλό είναι να έχετε επί της εξαρτήσεώς σας ή εντός του σακιδίου σας υλικά όπως πυξίδα, πλακίδιο συντεταγμένων, θήκη χάρτη, κιάλια, μαχαίρι, πολυεργαλείο, γάντια, σκούφο, αδιάβροχο μπλοκάκι και μολύβι ή στυλό, σφυρίχτρα, χημικό φως, φακό, μπαταρίες, φούμο, ενώ επιτρέπεται και η χρήση συσκευών GPS.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. φροντίζει για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία σε όλους τους τομείς της διοργάνωσης, γι’ αυτό σας ενημερώνει ότι: α) Την όλη εκδήλωση θα καλύψει σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

β) Η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής υποστηρίζει την εκδήλωση και ο Κος Νομάρχης έχει προσκληθεί . γ) Η Αστυνομία έχει επίσης ενημερωθεί σχετικά. δ) Θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς, όπως λέσχες ή σύνδεσμοι, με παρατηρητές ή ακόμα και με άτομα στην οργανωτική επιτροπή

ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Η παρουσία σας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα-άσκησης πρέπει να είναι υποδειγματική ,θεωρείστε εαυτούς για τρεις ημέρες στρατευμένους και πράξτε όπως αρμόζει σε ΕΛΛΗΝΕΣ εφέδρους.

Προσοχή μετά απο διευκρινήσεις που ζητήθηκαν από πολλες ομάδες συνοψίζω :

Για το ημερήσιο σκέλος

Οπωσδήποτε 2η ή και 3η στολή και 2ο ζευγάρι άρβυλα γιατί σίγουρα οι ομάδες θα βραχούν.

Για το Νυχτερινό

Ατομικά υλικά Bergen - Ναυλον 3χ3 - Πόντσο (και τα τρία υποχρεωτικά)

Ομαδικά υλικά 1 Αξίνα - 1 Πατόφτυρο (σκαπανικά αν έχετε πάρτε τα) γαιόσακους , λινάτσα και κυάλια . Αν κάποια ομάδα δεν μπορεί να τα μεταφέρει (πχ έρθει αεροπορικώς να ενημερώσει για να τους τα παρέχει η οργανωτική)

Επίσης μπορείτε να πάρετε μαζί σας οποιοδήποτε υλικο σας φανεί χρήσιμο για την κατασκευή και παραλλαγή υπόγειου παρατηρητηρίου πχ σύρμα, σχοινί, κοφτάκι , δεματικά καλωδίων ,δίχτυα παραλαγής κ.α. αρκεί να χωράνε στο Bergen.


Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ

Ανανιάδης Βασίλειος (τηλ: 6932383964)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΑΣΚΗΣΗ

«ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2010»


  Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε ο " Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας /Άσκηση" (Π.Σ.Α.Α) που διοργάνωσε η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.


  Στην άσκηση, έλαβαν μέρος έφεδροι από όλη την Ελλάδα και έγινε κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες με πληθώρα σεναρίων.

  Μετά το πέρας της ασκήσεως και το σχετικό σχολιασμό των διαφόρων πτυχών αυτής, ακολούθησε απονομή βραβείων, τιμητικών πλακετών και δεξίωση προς τιμήν των συμμετασχόντων στην άσκηση και των παρευρισκομένων προσκεκλημένων.

  Λεπτομέρειες θα σας μεταφέρουμε από τη σχετική ανακοίνωση της Λ.ΕΦ.Ε.Δ που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

 Την τηλεπικοινωνιακή κάλυψη της ασκήσεως ανέλαβε και έφερε εις πέρας με ιδιαίτερη επιτυχία η " Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Μακεδονίας " ( M.A.R.C ) η οποία με τη χορηγία του κ. Κοσμά Ουρούλη ( RF-DYNE - www.rfdyne.gr- Αρκαδιουπόλεως 7 Θεσσαλονίκη) πέτυχε να μην υπάρχει "τυφλό" σημείο ασυρμάτου επικοινωνίας σε όλη την εκτεταμένη περιοχή που έγινε η άσκηση.

Σε αναγνώριση της προσφοράς αυτής, από τον επικεφαλής της ΛΕΦΕΔ Εφ. Λοχαγό κ. Ιωάννη Σιδηρόπουλο, απενεμήθη τιμητική πλακέτα στην " M.A.R.C " .